Barnsteen - 020 2

SLECHTE OUVERTURE BARNSTEENDAMMERS

De dammers hadden een slechte opening van het externe seizoen door een verlies van 12-8 tegen damclub 020, Amsterdam en omstreken. Bertus de Harder speelde aan 1 tegen Bob Out een gecompliceerde klassieke partij met later een zeer grote tijdnood. In het late middenspel had hij eigenlijk moeten verliezen, maar Out was tevreden met een puntendeling. Peter Frans Koops had een slechte middag tegen Gons, hij vloog aan het tweede bord al vrij snel in een doorbraak en gaf na een paar uur spelen de partij op. Tjitse Offinga speelde aan 3 een prima partij tegen te Braake, met een gelijkwaardige opening werden de marges gezocht en niet gevonden. In een 6 om 6 eindspel werd tot een terechte puntendeling besloten. Aan 4 speelde jeugdtalent Anne Wouda een prima partij tegen Thijmen Stobbe, die echt zijn handen vol had. Pas in het zeer late eindspel met grote tijdnood moest Anne het onderspit delven door een vervelende damcombinatie; toch een prima partij gespeeld. Marten van de Groep kon het niet voor elkaar krijgen aan het 5e bord tegen John Stins in een klassieke partij. Na een 4-0 achterstand nam hij een opstoot naar veld 23 en werd de partij zeer gecompliceerd. Hij verloor een schijf en werd rustig aan naar een verlies gespeeld. De youngsters doen het goed, zo ook Huibert Koops. Tegen de sterkste tegenstander van de opponent, Wibo Drost, wist hij een vlekkeloze puntendeling te halen in een klassieke partij aan het 6e bord. Zij deden het aanmerkelijk beter als de routiniers. Wim Muys had geen enkel probleem aan 7 tegen Koopman in ook een klassiek potje. Hij speelde op een aantal zetjes en wist te winnen door een mooie doorbraak. Gerhard de Graaf speelde een remise tegen Gahar, het evenwicht werd aan bord 8 nooit verbroken, een terechte uitslag. Huib Poort had ook een mindere dag tegen Gajadhar, na een gelijkwaardige opening vloog hij in het middenspel in een lichte damcombinatie en was verder kansloos aan het 9e bord. Lou Pietershove is weer op de club en won verdiend aan het 10e bord tegen Bolhuis. In het middenspel won hij een schijf en wist dit geduldig uit te bouwen tot een terechte winstpartij. Een slecht begin, maar met een mix aan jeugd en routiniers moeten we ons kunnen handhaven. Over twee weken uit naar Utrecht, een zeer gevaarlijke tegenstander, alle hens aan dek dus.

Barnsteen Bunschoten 020 2 8-12
1 Bertus de Harder (1228) Bob Out (933) 1-1 (10)
2 Peter Frans Koops (1170) Hans Gons (1074) 0-2 (1)
3 Tjitse Offinga (1138) Krijn ter Braake (1293) 1-1 (7)