Boboli - OG Utrecht 7-13

Pijnlijke nederlaag Boboli!

Ook in de vierde ronde had Boboli tegen het degelijke spelende OG-Utrecht niets in te brengen.
De peptalk vooraf aan de wedstrijd had helaas niet het gewenste doel. Het begon met een nederlaag van Wim Muys die dacht te combineren naar dam. Na een begin hebben te gemaakt met de combinatie door een schijf te geven kwam hij er achter dat de combinatie helemaal niet kon. De schijf achter kwam Muys niet meer te boven en verloor. Cor de Jong probeerde te profiteren van een volle linkervleugel van zijn tegenstander. Deze wist echter op de andere vleugel de linkervleugel van Cor onder vuur te nemen. In een vrij complexe stand wikkelde Cor af naar remise. Jan van de Veen bracht een ongebruikelijke Hoogland aan val op het bord en kreeg toch wel kansen. Zij tegenstander vertrouwde de boel niet en wikkelde in het middenspel af naar een eindspel met een schijf minder die echter voor Jan niet was te winnen. De punten werden dan ook gedeeld. Wim Bor speelde een strak positioneel potje tegen Lex den Doop . Beide gaven echter geen krimp en na 50 zetten was de remise een feit. Huib Poort kampte na het middenspel op zijn rechtervleugel met een slechte schijvenverdeling. Beide spelers vielen aan, maar de slechte schijvenverdeling brak Huib op en ondanks taai verzet werd er toch verloren. De altijd toch zeer degelijke Marten van de Groep leek ook deze wedstrijd vrij makkelijk een punt te halen. Helaas liet hij in het late middenspel een centrumaanval toe van zijn tegenstander. In eerste instantie leek deze aanval niets voor te stellen, maar naar enige onnauwkeurigheden van Marten sloeg de aanval door en kon hij opgeven. Gerhard de Graaf kwam door enige misrekeningen in het middenspel in een normaal dodelijke ketting. Zijn tegenstander nam liever een te dure dure dam voor drie schijven in plaats van positioneel verder te schuiven. Gerhard ging er toen goed voor zitten en wikkelde bekwaam af naar remise . Bertus de Harder haalde alles uit de kast en stond de gehele partij iets makkelijker op het centrum. Gezien de stand en tijdnood van beide spelers nam Bertus enige risico, maar zijn tegenstander nam gezien de tussenstand geen risico en wikkelde koeltjes naar een puntendeling. Topscorer Peter Frans Koops beschikt over een ijzersterke wedstrijd mentaliteit! In een fraaie omsingeling waar het leek of zijn tegenstander beter stond nam Peter Frans al zijn kansen waar. Toen na de tijdnood de rook was opgetrokken bleek de omsingeling van Koops ijzersterk en kon zijn tegenstander het opgeven. Lucas Veldhuizen speelde een ijzersterke partij. Het leek tot aan de tijdnood dat Lucas iets makkelijker spel had dan zijn tegenstander. Toch was het na de tijdnood zijn tegenstander die met enig fortuin door zijn routine Lucas trakteerde op een nederlaag.
De volgende wedstrijd moet er tegen WSDV2 (die een plaats boven ons staat) worden gewonnen om ons toch te proberen handhaven. Anders wordt het een moeilijke overlevingstocht in de 1e klasse. DOWNLOAD HIER DE PARTIJEN

Boboli Bunschoten Ons Genoegen Utrecht 7-13
1 Lucas Veldhuizen (648) Johan Strous (1130) 0-2 (10)
2 Wim Bor (1041) Lex den Doop (1080) 1-1 (4)