EAD Asten - Barnsteen

ASTEN TE STERK VOOR DAMMERS

De plaatselijke dammers moesten afreizen naar het verre Asten, een ritje van 140 kilometer. Veel succes werd daar niet behaald door een pittige 14-6 nederlaag wat eigenlijk een beetje aan de hoge kant was. Aan 1 speelde Arts tegen Bertus de Harder, die in het late middenspel iets beter kwam te staan, maar een zette zou toelaten wat meteen remise werd. Peter Frans Koops speelde weer gewaagd aan 2 tegen B. Berkers in een partij met omsingelingen en omknellingen. Hij miste in het late middenspel de juiste varianten en werd naar een nederlaag gecombineerd. Tjitse Offinga remiseerde aan bord 3 tegen Peters in een gelijkwaardige partij, hoewel hij in het eindspel nog wel even heel secuur moest zijn, terechte puntendeling. Marten van de Groep speelde aan 4 tegen Boot een klassieke partij met een Ghestem doorstoot, voor kenners een ingewikkeld verhaal. Hij leek goede kansen te hebben, maar moest in het zeer ingewikkelde middenspel een combinatie nemen met 2 schijven achterstand. Mooi was, dat hij met 2 schijven vrijwel meteen op dam stond, Boot probeerde nog wat, maar de remise was een feit. Aan 5 speelde Cor de Jong tegen Martens een partij van maar liefst 6 uur met de nodige complicaties. Pas in het eindspel wist hij op mooie wijze de winst te forceren tegen zijn ijzersterk spelende opponent. Aan 6 wist Anne Wouda het net niet te vinden tegen van de Mortel, die in het middenspel een winnende combinatie nam. Wim Bor speelde aan 7 tegen P.Arts een gelijkopgaande partij met wisselende kansen. Arts dacht iets voordeel te halen in het eindspel, maar Bor hield de zaak bekwaam op remise. Aan 8 verloor Huib Poort van de sterke van Oudheusden in het middenspel door een vervelende combinatie, gezegd moet worden dat de positie al minder was. Aan 9 invaller Rindert Huisman tegen de sterkste speler van de club, H.. Berkers; een prima partij maar een vervelende linkervleugel deed hem de das om door het gebrek aan compensatie. Aan 10 wist supersub Bolks het heel lang vol te houden tegen Adriaans, maar door een vervelende hekstelling moest hij toch een schijf inleveren en verloor de partij. Een fors verlies, terwijl de club toch best een aantal spelers heeft die niet kunnen door verschillende omstandigheden. Over twee weken tegen Maastricht, een zware dobber, maar misschien kan er nu incidenteel wel een beroep gedaan worden op een aantal spelers.

EAD Asten Barnsteen Bunschoten 14-6
1 Ruud Arts (1116) Bertus de Harder (1217) 1-1 (9)
2 Bert Berkers (1210) Peter Frans Koops (1171) 2-0 (4)
3 Paul Peters (1148) Tjitse Offinga (1133) 1-1 (7)