Boboli(GE2) - Hofstad Dammers 10-10

Remise en dus degradatie

Alleen bij de volle winst uit de laatste drie wedstrijden zou Boboli nog een kans hebben om niet te degraderen. Ondanks verwoede pogingen lukte het ook dit maal niet en mochten we misschien achter af nog wel blij zijn met het gelijke spel. Al vroeg liep Michiel Luiten in een smerige damcombinatie en liep Boboli gelijk achter de feiten aan. Wim Bor leek met een overwinning de hoop weer terug te keren. Zijn tegenstander wilde perse winnen i.p.v. remise. Nadat Bor een lichte combinatie naar dam had genomen en het met een klapper leek uit te maken gaf zijn tegenstander het op. Had de tegenstander echter de slag af gemaakt dan had hij de remise ook gevonden want de klapper bleek remise te zijn. Huib Poort liet zijn tegenstander in het midden spel een soort doorbraak op lange termijn nemen, maar had bij goed spel er makkelijk een remise uit kunnen halen. Door onzorgvuldig spel ging de partij alsnog verloren. Weer kwam Boboli terug in de wedstrijd toen Gerhard de Graaf een fraaie maar toch bekende doorbraak in een hekstelling partij kon nemen. Het afspel was niet lastig en werd feilloos naar winst gevoerd. In het late middenspel kreeg Peter Frans Koops een flankaanval om zijn oren die hij niet goed kon verdedigen. Eigenlijk werd hij in het late middenspel weg getikt. De nederlaag volgde dan ook spoedig. Maar taai zoals altijd leek het er op dat Boboli weer in de wedstrijd kwam. Wim Muys had in de opening een schijf gewonnen door een 2 om 3 en voerde het bekwaam naar winst. Bertus de Harder kwam goed weg. in het late middenspel kreeg Bertus een doorbraak om ziijn oren en had eigenlijk moeten verliezen. Gelukkig wist hij er toch een punt uit te slepen. Huibert Koops kreeg aan het eind van de partij enig voordeel maar dat was na een ruilpartij niet genoeg voor winst. Dick Roelofs stond aan het eind behoorlijk onder druk, maar waarschijnlijk door tijdnood van zijn tegenstander kon hij toch simpel afwikkelen naar remise, Bij goed spel van zijn tegenstander zou Dik het niet makkelijk hebben gehad. Voor de partij die Tjitse Offinga speelde zou de houthakkersbond een oorkonde over hebben. De schijven verdwenen vanaf de opening met een rot gang in het doosje. Toch kreeg Tjitse in het late middenspel doorbraak kansen, maar om dat de stand al zo was uitgedund zat er niet meer in dan remise.

Damcombinatie Gooi & Eemland 2 De Hofstad Dammers 10-10
Bertus de Harder (1202) Hugo Simons jr. (1200) 1-1 (7)
Peter Frans Koops (1143) Krijn Toet (1245) 0-2 (5)
Tjitse Offinga (1128) Cheikhmaurice Ndione 1-1 (10)