GE2 - IJmuiden 2

Het nieuwe jaar start goed voor de Dammers van Gooi & Eemland

Verslag Ton vd Ploeg

De dammers van het 2e team van Gooi & Eemland zijn het jaar goed begonnen, al viel de uitslag toch ietwat tegen.
De dammers van het 2e team uit IJmuiden begonnen met een speler minder , dat betekende voor Peter Frans Koops op 1 de volle winst zonder enige inspanning. Wim Muijs speelde op bord 2 tegen Koos de Vries. Al na zeventien zetten beging zijn tegenstander een geweldige misrekening , na dit te hebben herkend gaf hij meteen maar op.
Kennedy Krisnadath speelde op bord 9 tegen de jongste dammer van IJmuiden te weten Lorens Hoeve. De ontbrekende ervaring bij deze pupil gaf de doorslag in deze wedstrijd. Lorens zag een doorbraak in het middenspel, en voerde deze zet prompt uit. Kennedy had echter dieper gerekend en voerde aansluitend een doorbraak uit waarbij ook de voorpost van de jonge pupil werd meegeslagen. Enkele zetten later was de 6-0 stand een feit. Op bord 4 mocht Tjitse Offinga , na lange afwezigheid zijn kunsten vertonen. Na een gelijk opgaande opening was er even een moment van geen zetten controle bij Tjitse, zijn tegenstander, Marcel Doornbosch kon een winnende dam nemen. Kreunend en teleurgesteld verliet Tjitse de damzaal. Op bord 8 had Serf Klinkenberg inmiddels een damzet genomen. Toen hij deze achter zijn eigen stelling had opgeborgen ,was het wachten op de genadeslag. Tegenstander Piet Kok probeerde nog wel het een en ander ,maar Serf stelde de volle winst veilig. Erik Maijenburg, speelde aan 3 tegen de aspirant Max Doornbosch . Erik zorgde al vanaf het begin voor vuurwerk en Max moest een dam incasseren, deze kon hij weliswaar afpakken, maar Erik leverde dat toch een schijf winst op. In het late middenspel, toen Erik een fraai offer plaatste dacht de talentvolle Doornbosch nog remise te kunnen maken, maar na een sterke afruil van Erik was de strijd gestreden (10-2). Gerard Benning op 10 tegen teamleider Kees de Krijger , was ook een geduldig speler .Na een gelijk opgaande strijd bracht Gerard er een leuke combinatie in . Toen zijn tegenstander dit niet zag kon Gerard toeslaan en enkele zetten later 2 punten bijschrijven. Henk Vogelenzang de Jong begon ,door autopech ,met een kleine tijdsachterstand tegen Nicole Schouten op bord 7 . Voor Henk in goede doen, normaliter een simpele klus, maar vandaag lukte het maar niet om Nicole weg te schuiven, integendeel zelfs , in het beginnende eindspel zag hij een 3 om 3 doorbraak over het hoofd , deze was gelijk funest. Dick Roelofs speelde op 6 tegen Bram van Bakel een degelijke partij. Tot aan het eindspel, want toen liep het anders als vooraf berekend. Dick belande in een nadelig dammen eindspel, en kon dan ook teleurgesteld opgeven. De langste partij deze middag speelde Ton van de Ploeg op bord 5 tegen Jan Maarten Koorn. Wat Ton ook probeerde , telkens vond Jan Maarten nog een goede oplossing, en zo werd na ruim 4,5 uur dammen tot de enigste remise deze middag besloten. over enkele weken volgt de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Diemen!

Peter Frans Koops (1131) -  niet opgekomen  2 - 0  1 R
 Wim Muys (1126) -  Koos de Vries (1006) 2 - 0  2