Boboli(GE2) - Lunteren 3 15-5

Kampioenschap binnen!

Waren we na de vorige wedstrijd eigenlijk al kampioen op bordpunten, dit maal ook op wedstrijdpunten. Met nog een wedstrijd te gaan is het team van Bobili damcombinatie Gooi & Eemland 2 niet meer in te halen. De wedstrijd tegen Lunteren 3 werd op simpele wijze gewonnen en kon daarna het feest beginnen. De eerste winst kwam van Marten van de Groep die dacht door een doorbraak te winnen, maar zijn tegenstander had een tegencombinatie in petto die de doorbraak weer teniet deed. Gelukkig voor Marten was de stand die overbleef positioneel vrijwel gewonnen en kon hij alsnog de twee punten binnen halen. Huibert Koops heeft tot nog toe alle partijen die hij heeft mee gedaan gewonnen en ook dit maal sloeg hij weer toe. In het middenspel nam Koops een flankaanval en zijn tegenstander dacht een schijf te winnen, maar werd verrast door een zetje van Weiss. Koops moest het nog wel goed uitspelen, maar dat was hem wel toe vertrouwd. Ook Willem Bor wist wel raad met de partij. Nadat zijn tegenstander een vreemde ruil had genomen stond hij na een zet vrijwel verloren en toen Bor ook nog een dam kon nemen die gratis was gaf zijn tegenstander het maar op. Gerhard de Graaf had een smerige verrassing in de stand gevlochten. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand, maar na een ruil en een tempozet kwam er een dreiging met schijfwinst in. Deze schijfwinst kon niet meer worden voorkomen, want dan zou er een fraaie damcombinatie volgen. Na de schijfwinst speelde Gerhard de partij goed uit en was de tussenstand acht voor Boboli en nul voor Lunteren. Cor had in de opening de talentvolle Melanie Voskuil in de hekstelling en er leek weinig aan de hand. Na een slechte zet kon Cor veld 24 in bezit nemen en stond gelijk vrijwel gewonnen. Toch moest hij uit blijven kijken want er zaten nog enige smerige combinaties in. En nadat zijn tegenstandster een schijf had geofferd speelde Cor het geconcentreerd uit naar winst. Voor de winst was nog een punt nodig! Het elfde punt werd gehaald door Huib Poort die een zeer agressieve tegenstandster tegen zich over vond. Van uit de opening ging zij vol in de aanval en moest Poort uit kijken om niet te worden weggespeeld. Na dat het vuur enigszins was gedoofd waagde Poort een remiseaanbod die werd aanvaard! Ook Wim Muijs won zijn partij, maar uw verslaggever heeft niet gezien hoe, want hij zat beneden aan de bar het kampioenschap al te vieren. Bertus had aan Jaap Heij een zware dobber. Wat de harder ook probeerde hij kwam er maar niet door heen. Toen Bertus in het middenspel ook nog een aanknopingspunt afruilde was er niet meer aan de hand. Sterker nog Jaap Heij stond aan het eind voordeliger dan Bertus, maar dat was niet genoeg voor twee punten. Vanuit de opening kreeg Ton van der Ploeg voordeel, maar telkens vond Gerlinda de goeie verdediging. Op het moment dat Ton dacht de winst binnen te hebben werd hij getrakteerd op een leuke slagzet en kon hij het opgeven. Levi Duyst gaat per partij telkens beter spelen. Ook dit maal! Tegen een speler met een veel hogere rating speelde Levi zeer geconcentreerd en hiel zijn tegenstander goed in bedwang. Duyst is de gehele partij niet in gevaar geweest en haalde dik verdiend een punt binnen. Er rest nog een wedstrijd tegen Zaanstreek die om ons derde team te helpen moet worden gewonnen ondanks dat we al kampioen zijn. Trouwens een score met alle wedstrijden gewonnen is altijd wel een leuk gezicht op de ranglijst.

Damcombinatie Gooi & Eemland 2 DES Lunteren 3 15-5
1 Bertus de Harder (1199) Jaap Heij (1053) 1-1 (8)
2 Huibert Koops (970) Jan Bos (1003) 2-0 (2)
3 Gerhard de Graaf (1025) Michel Hendriksen (924) 2-0 (4)