GE2 - SNA3

Tweede team Gooi en Eemland nog steeds op promotie koers 15-5

Verslag Ton vd Ploeg

Het begin liep wel heel gesmeerd een snelle winst voor Serf Klinkenberg. Zijn opponent Jan Algra werd getrakteerd op een aantal leuke combinaties. Na voor de derde keer in een zetje te zijn gelopen vond Jan het wel genoeg en gaf zich gewonnen. Ook Kennedy Krishnadath kwam makkelijk tot winst tegen de jeugdige Pieter van den Berg door middel van een slagcombinatie die vrijwel direct gewonnen was. Op het zesde bord speelde Henk Vogelenzang de Jong ook tegen een jeugdspeler van SNA Wart Verhagen, die gelukkig voor Henk een winnende combinatie over het hoofd zag. Hierna was Henk wel op zijn hoede en speelde verder zonder fouten te maken wat Wart niet kon zeggen hij kwam in de verdrukking en moest de winst aan Henk laten. Ja als je tegen jeugdige spelers moet spelen worden de oudere spelers vaak overmoedig dat telde ook voor Gerard Benning lekker snel de opening spelen dacht hij. Luuk Terweijden speelde dat tempo graag mee tot een bepaald moment er iets bij hem begon te schemeren. Gerard keek nu ook eens goed waarom Luuk zoveel tijd nam voor zijn volgende zet en ontdekte dat er een “Coup Royal” inzat voor Luuk. Maar op de een of andere manier had Luuk het idee dat de combinatie niet goed zou uitpakken voor hem en speelde wat anders. Gerard kon het zweet van zijn voorhoofd vegen en verder gaan. Even later mocht hij de partij naar zich toe trekken na een foutje van Luuk. Ton van der Ploeg speelde een klassieke partij tegen Dick Beekman lange tijd ging dat gelijkwaardig op. Naar het einde van de partij kreeg Ton steeds meer voordel en dacht de partij in zijn zak te hebben. Hij kwam twee schijven voor maar het vier tegen twee eindspel bleek niet winnend te zijn. Vier tegen één is wel winnend dat liet Jaap Langerak zien aan zijn jeugdige opponent Maarten van Ammers die al snel in de opening een schijfje achter was gekomen. Dat werden er drie uiteindelijk met winst. Michiel Luiten zat weer op zijn praatstoel en dacht zo zijn tegenstander te kunnen imponeren maar die wist zich hier wel raad mee. Van veel heen en weer geruild en gesproken te hebben werd uiteindelijk remise overeen gekomen. De enige verlies partij voor G&E 2 kwam voor rekening van Willem Bor die een slim opgebouwde combinatie van zijn tegenstander Co Filmer over het hoofd zag. Co kreeg gelijk na het uitvoeren van de combinatie van Willem de hand verder spelen had ook geen nut.
Wim Muys bracht het 14e punt binnen door een nette winst op Sierd van Randen die onder de druk die Wim op het bord bracht bezweek. Als laatste was Peter Frans Koops bezig en ook hij hoopte de partij winnend af te sluiten maar daar was zijn opponent Bert van Leijden het niet zo mee eens. Bert verdedigde zich taai en behaalde uiteindelijk met deze remise een blauwe Notering.

Verslag Wim Bor

De vijfde wedstrijd van Damcombinatie Gooi & Eemland 2 werd op simpele wijze gewonnen en had veel groter uit moeten vallen. In plaats van had het zeker 17-3 en misschien 18-2 moeten worden.
Het begon met een overwinning van Serf Klinkenberg die in de opening een damcombinatie mocht nemen en daarna vrij simpel de punten bij kon schrijven. Ook Kennedy kon vrij uit combineren en had een vrij makkelijke middag. Henk Vogelenzang de Jong profiteerde van de zeer slecht ontwikkelde vleugel van zijn tegenstander. Eigenlijk een ordinaire walk-over. Ook het krachtsverschil tussen Gerard Benning en zijn tegenstander was te groot. Toch had het anders kunnen lopen als zijn tegenstander een Coupe Royaal had genomen, maar de tegenstander zag dat pas toen hij al gezet had. Daarna had Benning het niet al te moeilijk en won vrij simpel. Bij een 8-0 voorsprong was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld. Ton van der Ploeg speelde een klassieke partij waar in hij misschien wat beter stond, maar zijn tegenstander lette goed op en haalde het eerste puntje voor SNA 3 binnen. Daarna ging Gooi & en Eemland vrolijk verder. Jaap Langerak kwam een schijf voor en speelde het geconcentreerd zonder te overhaasten naar winst. Eigenlijk is Jaap de matchwinnaar want hij haalde het 11e punt binnen. Michiel Luiten kreeg mocht in de opening een schone hekstelling innemen, maar dat was niet aan hem besteed. Beide spelers hadden voor boswachter gestudeerd want de schijven verdwenen vlug van het bord. Eigenlijk een matige partij van Luiten. Wim Bor speelde helemaal als een krant. Liet zich opsluiten en dacht zelf te kunnen forceren, maar kreeg een combinatie om zijn oren die misschien nog remise was, maar dat was zelfs niet aan hem besteed. Een verdiende overwinning voor zijn tegenstander. Aangezien er geruchten gaan dat Dick Roelofs weer fit genoeg is om op zaterdag te kunnen dammen misschien een goede vervanger voor Bor. Wim Muijs nam zijn tegenstander in de opening met een halve hekstelling in de tang. Zijn tegenstander wist niet hoe hij dat moest aanpakken met het gevolg dat Wim de druk steeds meer kon opvoeren en zo zijn opponent uiteindelijk bezweek. Bij nadere analyse van de partij die Peter Frans Koops speelde zal er waarschijnlijk wel een winstvariant voor Koops worden gevonden. Een fraaie hekstellingspartij leek door Koops bekwaam naar winst te worden gespeeld, maar op enige wijze kreeg zijn tegenstander ondanks een schijf verlies toch nog zoveel tegenspel dat er geen winst meer in zat.

Wim Muys (1126) -  Sierd van Randen (974) 2 - 0  9
 Peter Frans Koops (1131) -  Bert van Leijden (865) 1 - 1  10