Boboli(GE2) - Zaanstreek 7-13

Zaanstreek wint damstrijd in Bunschoten

Na de laatste helaas verloren wedstrijd in de landelijke 1e klasse was duidelijk dat Boboli ondanks taai verzet te zwak was in de meeste gespeelde wedstrijden. Ook dit maal was er geen eer meer te behalen. Het middenveld bleek dit maal de zwakke schakel in het bouwwerk van Boboli. Het begon met een 2-0 achterstand toen Rindert Huisman combinatief de mist in ging. Willem Bor speelde een degelijke partij tegen Paul van der Lem die na een nachtdienst moeilijk zijn ogen kon openhouden. In een sneltreinvaart wikkelde Willem dan ook af naar remise en kon vast aan een biertje beginnen. Ton van der Ploeg kreeg een Flankaanval te verwerken, maar echt in moeilijkheden kwam hij niet en het punt was dan ook dik verdiend. Ook Michiel Luiten had de vaart er aardig in zitten en bracht daar zijn tegenstander daar toch wel mee in de problemen. De goede Flankaanval Van Michiel was echter niet genoeg voor de winst. Dick Roelofs gaf geen krimp tegen de sterkere Daan van Os en haalde eigenlijk betrekkelijk makkelijk remise. De achterstand werd groter toen Bertus in de opening een positionele fout maakte en dit aan het eind niet meer wist te repareren. Ondanks dappere pogingen kon de zichtbare balende Bertus geen remise vinden en kon in het late middenspel opgeven. Wim Muys hat de sterkste speler van de tegenstander tegen over zich en pakte het dan van af het begin goed aan. Geen moment is Wim in gevaar geweest. Ondanks winstpogingen van zijn tegenstander gaf Muys geen krimp en haalde hij bekwaam een dikverdiende remise. Gerhard de Graaf begint langzamerhand te ontwikkelen tot een en van de beste spelers van Boboli. Na een fraaie hekstellingspartij nam Gerhard een leuke doorbraak die echter niet genoeg voor de winst bleek. Huib Poort tuinde in het begin van de partij in een combinatie die hem uiteindelijk een schijf koste. Toch was het voor zijn tegenstander geen makkie omdat tot een goed eind te brengen, maar uiteindelijk moest Poort toch de punten aan zijn tegenstander laten. Huibert Koops speelde een leuke partij en leek in het middenspel beter te staan, maar meer dan een punt zat er niet in.

Gooi & Eemland 2   -    Zaanstreek
 Huibert Koops (1017)  -  Barbara Graas (1011)  1 - 1