Boboli(GE2) - Zenderstad 13-7

Simpele overwinning Damcombinatie Gooi & Eemland 2 Boboli!

Deze wedstrijd was voor een aantal spelers van Boboli aangegrepen om wraak te nemen op de nederlaag die we in de provinciale wedstrijd tegen Zenderstad op liepen. Ditmaal was de tegenstand van Zenderstad erg ver te zoeken en vielen de overwinningen als rijpe appels van de boom. Eigenlijk hoefde de spelers van Boboli alleen rustig positioneel te schuiven en was het wachten op de verkeerde voortzettingen van de spelers uit Zenderstad. Het was duidelijk dat Zenderstad op de verkeerde zender stond afgesteld, want binnen vier uur had Boboli al met 11 punten tegen 1 de buit al binnen. Huibert Koops kwam een schijf voor toen zijn tegenstander dacht door een tijdelijk offer later de schijf weer terug te winnen, maar zag de schijf niet meer terug en naar een blunder een paar zetten later werden het twee schijven winst en kon van Londen het opgeven. Bertus had aan Nurmohamed nog een zware dobber en wist niet goed hoe hij het aan moest pakken. Door geduld en het klasse verschil kreeg Bertus langzaam een betere stand. Pas op de 48e zet beging Nurmohamed een positionele blunder en verloor de partij. Cor de Jong liet vrijwillig een korte vleugelopsluiting toe met voor beide een leuke pot. Op de 22 zet liet zijn tegenstander een 1 om 2 toe die Cor een schijfwinst opleverde. Even later nam Cor een fraaie damcombinatie die eigenlijk geen winst meer bood, maar zijn tegenstander werd getrakteerd op een offer toen hij te vroeg damhaalde en zag door het bos de bomen niet meer en trapte ook nog in een zetje en kon opgeven. Gezien de tussen stand en de resterende partijen wikkelde Marten van de Groep in het eindspel op koelbloedige en fraaie wijze af naar remise. Zijn tegenstander dacht misschien heel even aan winstkansen, maar Marten had dieper gerekend dan zijn tegenstander. Ton van der Ploeg kwam goed uit de opening en ging vol in de aanval. Zijn tegenstander ruilde naar de kant en Ton beheerste het centrum. Naar een ruil van zijn tegenstander forceerde Ton schijfwinst door op een schijf te lopen en na het dicht zetten volgde een doorbraak die een schijf opleverde en niet veel later de partij. Tegen de altijd taaie Bakker kreeg Willem in het middenspel een mooie aanval. Later liet zijn tegenstander een damzet open staan die echter voor Bor niet gewonnen zou zijn. Daarna bleef Bor beter staan, maar door positioneel zwak spel kreeg Bor de winst in de schoot geleverd en haalde het elfde en dus de teamoverwinning binnen. Huib Poort had misschien van uit de opening geen idee hoe goed hij wel stond. Toch kwam hij steeds beter te staan, maar door een smerig zetje die op twee manieren mocht verloor hij ondanks taai verzet kansloos. De tegenstander van Wim Muys dacht in een zeven om zeven een ruil te nemen maar Wim brak met een twee om twee door naar dam. Een prettige bijkomstigheid was dat daarna de stand onmiddelijk was gewonnen voor Muys wat ook gebeurde. Gerhard de Graaf bood Ramirez die altijd verrassend uit de hoek kan komen een doorbraak aan die de Graaf vier schijven opleverde. De geleerde zijn er nog niet uit of het voor Ramirez genoeg was voor een punt, maar gezien de tijdsverdeling was het niet uit te rekenen. Gerhard won dan ook verdiend. Peter Frans Koops kreeg maar geen grip op zijn tegenstander. Pas in een vier om vier offerde zijn tegenstander een verkeerde schijf en kwam verloren te staan. Waarschijnlijk door een misrekening dacht Peter Frans de winst binnen te halen en liep het nog remise.

Partijanalyses gemaakt door Ton van der Ploeg

Damcombinatie Gooi & Eemland 2 Zenderstad 16-4
1 Wim Muijs (1128) Hans Verhoeven (951) 2-0 (8)
2 Cor de Jong (1223) Rob de Meij (902) 2-0 (3)