OGU Utrecht - Boboli(GE2) 12-8

DAMMERS VAN BOBOLI LATEN WINST GLIPPEN IN UTRECHT (12-8)

De plaatselijke dammers spelend onder de naam DGE 2, moesten zaterdag aantreden tegen het sterkere Ons Genoegen uit Utrecht. Omdat de plaatselijke denkers met enkele invallers aantraden, werd er met een tactische opstelling gespeeld. De betere dammers waren aan de wat lagere borden geposteerd!
Deze tactiek pakte bijna goed uit, en had eigenlijk een overwinning moeten opleveren ! Het verliep echter anders. Aan bord 2 speelde invaller Rindert Huisman tegen de sterke Auke Zijlstra, helaas vloog Rindert in de bomzet en kon gelijk opgeven. Een andere invaller Alexander van de Mheen speelde een sterke opening aan bord 10 tegen Morsink, en kwam een schijf voor . In het eindspel haalde Alexander, na een slagwisseling , jammer genoeg op het verkeerde veld dam waardoor zijn tegenstander alsnog remise kon maken. Topscoorder Gerhard de Graaf speelde op bord 6 een sterke partij tegen de sympathieke Pastoor Wim Vlooswijk. Toen Gerhard een hekstelling dreigde in te nemen, meende Vlooswijk te kunnen ontsnappen, maar kreeg pardoes een damzet om de oren en kon meteen opgeven. Op bord 9 speelde Dick Roelofs een oer Hollandse opening tegen de ervaren Peter Meijler .Helaas klopte de berekeningen van Dick niet helemaal en werd na een schijf achterstand weggedrukt. Aan bord 5 kantelde de wedstrijd volledig, Michiel Luiten speelde op bord 5 tegen Johan Strous tot de 40 e zet een puike wedstrijd en stevende op beslissend voordeel af, tot overmaat van ramp ging er toen iets mis in de bovenkamer van Michiel, Hij speelde pardoes de slechts mogelijke zet, en na een simpele 2 om 4 kon hij meteen opgeven. Aan bord 3 speelde Serf Klinkenberg tegen hun topscoorder Cock van Wijk. Op papier een kansloze missie.. maar Serf speelde de wedstrijd van zijn leven en sleepte een verdiende remise uit het vuur! Huib Poort, opgeofferd aan bord 1, hield het heel lang vol tegen provinciaal kampioen Arne van Mourik, maar moest na een lange strijd uiteindelijk toch opgeven. Ton van de Ploeg onze nestor uit Baarn speelde een beresterke partij tegen de 96 jarige ! Lex den Doop. In een uitgedund eindspel schoof Ton fraai naar winst en bracht zo de spanning nog enigszins terug. Aan bord 7 ging het in de partij tussen de Bertus de Harder en Lex van Amerongen echter ook mis. In het eindspel zag Bertus een plakker over het hoofd en kon hierdoor zijn schijfwinst, eerder verkregen in de partij,niet meer in winst omzetten. Teleurgesteld berustte Bertus in een remise uitslag. De langste partij deze middag was die tussen de weer herstelde Wim Muijs, spelend aan bord 8, en Robert Jan Sall ( provinciaal kampioen 2013 ). Wim kwam deze middag niet tot aanvallen toe maar pareerde wel de aanvallen van Sall en schoof bekwaam naar remise toe , Zo scoorde Wim het 8 e punt waarmee de eindstand 12-8 een feit werd. Ondanks enkele invallers had winst zeker mogelijk geweest, wellicht gaat dat gebeuren over enkele weken in de laatste wedstrijd thuis tegen Zaanstreek.

Ons Genoegen Utrecht   -    Gooi & Eemland 2
 Arne van Mourik (1229)  -  Huib Poort (817)  2 - 0