Reeuwijk - Boboli(GE2) 7-13

Boboli Bunschoten maatje te groot voor Reeuwijk!

In de achtste ronde van de KNDB damcompetitie waren de spelers van Boboli Bunschoten toch weer een maatje te groot. Met dit keer de winst op Reeuwijk is een serie van 8 overwinningen op rij neergezet en kan het kampioenschap hen bijna niet meer ontgaan. Hoewel de twee vaste krachten Huibert Koops en Marten van de Groep door sociale verplichtingen elders verhinderd waren werd er toch weer een overtuigende 13-7 winst neergezet. Opvallend was dat de toppers Cor en Bertus niet tot winst kwamen.
Aan het eerste bord deed Ton van de Ploeg goede zaken. De speler uit Baarn heeft dit seizoen een vaste stek gekregen en voldoet prima aan de verwachtingen. Hij combineert zijn theoretische kennis met een immer strakke psychologische blik op zijn opponent. Ook nu weer wist hij een op papier sterkere speler gemakkelijk op remise te houden via gedegen positiespel. Op bord twee experimenteerde Peter Frans Koops wat met een op de loer liggende hekstelling. Door een ruil van zijn tegenstander kwam die hekstelling niet op het bord. Wel resteerde er een combinatierijke positie, waarin de speler uit Reeuwijk een vijf om vier naar dam over het hoofd zag. De dam werd evenwel in een onoplettend moment van Koops afgepakt maar de resterende steenwinst was toch ruim voldoende voor de volle winst. Coming man Gerhard de Graaf imponeerde meteen vanaf de opening, waarna hij eenvoudig kon doorbreken naar dam. Ook hier was de afronding een fluitje van een cent. De beide toppers Cor de Jong en Bertus de Harder rekenden zich suf maar kwamen beide niet verder dan een puntendeling. Hun relatief jonge tegenstanders maakten een frisse geconcentreerde indruk, zodat zij zeker ook een punt hadden verdiend. Wim Muijs kwam sterk uit het middenspel en accepteerde gezien de tussenstand een remise aanbod van zijn tegenstander. Bij de uitvoering van een grote afruil bleek echter dat er een winnend overmachtseindspel in had gezeten, maar Wim accepteerde de remise om tactische redenen. De door kiespijn hevig geplaagde Wim Bor kreeg de punten al vroeg in de schoot geworden. Het sierde hem dat hij toch geconcentreerd bleef en zijn sportieve plicht voldeed. Hij kon simpel combineren naar dam. Lammert Korlaar speelde een romantische opening in zijn match tegen een jonge meid. Zijn doorstoot op het kerkhofveld was toch iets te enthousiast waardoor zijn positie rijp was voor de sloop. Zijn opponent haalde dam en Lammert resteerde niets anders dan de handdoek in de ring werpen. Ook Lucas speelde tegen een jong vrouwelijk talent. Lucas speelde gedegen en toverde een plakkerige positie op het bord. Het evenwicht werd niet verbroken en de puntendeling was hierna een feit. Aan het slotbord trof Huib Poort een jonge knaap, die nog wat onwispelturig speelde. Hoewel Poort als eerste blunderde en een dam moest toestaan hield hij het hoofd koel en sloeg hierna zelf beslissend toe met een damcombinatie. Schijfwinst resteerde voor de Dieker en hierna gaf zijn jonge tegenstander al ras op. Met nog drie wedstrijden te gaan is Boboli koplorer en is het kampioenschap nog slechts een kwestie van tijd en techniek.

DEZ Reeuwijk

Damcombinatie Gooi & Eemland 2