Rivierendammers 2 - Boboli(GE2) 5-15

Boboli Gooi & Eemland op titelkoers!

Ook in deze wedstrijd liet Damcombinatie Gooi&Eemland 2 (Boboli) zien dat het voor deze 2e klasse met een te sterk team speelt. Vandaag was er voor de tegenpartij dan ook geen eer aan te behalen ondanks twee invallers bij Boboli. Na een vreemde zet werd de tegenstander van Huibert met een halve hekstelling in de tang genomen. Na een oploop achter een schijf maakte Huibert een tempo om de schijf weer terug te slaan en daarna bleek plotseling zijn tegenstander geen goede zet meer te hebben. Toen zijn tegenstander op de verkeerde manier een schijf offerde om nog wat spel te hebben was het vlug beslist. Ook Wim Muijs trakteerde zijn tegenstander op een combinatie. Zijn tegenstander werd op het centrum gelokt en leek goed te staan, maar door combinatieve dreigingen raakte zijn tegenstander finaal de kluts kwijt en verloor kansloos. Ton van der Ploeg had vanuit de opening door een hekstelling een gewonnen stand op het bord gebracht en hoefde alleen op techniek de twee punten binnen te hengelen. Ook Levi Duyst speelde een hekstelling, maar alleen nu was Levi de speler die in de hekstelling stond. Ondanks hevig verweer was er geen eer meer te behalen en kwamen de Rivieren Dammers weer in de race. Om het deze competitie nog een beetje spannend te houden (en deze wedstrijd) besloot Bor na dom schijfverlies te verliezen. Een normaal mens geeft op, maar Bor frommelde er nog via een combinatie een punt uit. Lennart is met een sterk seizoen bezig. Ook dit maal kreeg zijn op papier sterkere tegenstander niets op het bord om Lennart te verslaan. Lennart kwam wel onder druk, maar verdedigde zich prima en haalde een dik verdiende remise. Daarna was de dijk van de Rivieren Dammers gebroken en stroomden de punten bij Boboli binnen. Marten van de Groep speelde een klassieke tempo partij en op het moment dat zijn tegenstander dacht zich naar een punt te worstelen haalde Marten met een fraai offer die altijd winst op levert de punten binnen. Cor de Jong had het ondanks het ratingverschil geen makkelijke middag. Het toverwoord was dit maal geduld en afwachten op mindere zetten van de tegenstander en langzaam de druk opvoeren . Cor kwam dan ook steeds beter te staan, maar moest nog flink rekenen om de twee punten binnen te halen, maar dat was Cor wel toe vertrouwd. Bizarre partijen zijn Peter Frans Koops op het lijf geschreven. Ongeacht de rating van een speler, Peter Frans vliegt er vol in vanaf het begin. In een soort omsingeling moest zijn tegenstander uitkijken voor combinatie's , maar ook kettingstellingen. Met kunst en vliegwerk wist zijn tegenstander met een schijf minder een eindspel in te gaan die Koops niet wist te winnen. Bertus de Harder is (bijna) altijd als laatste klaar. Ook dit maal nam Bertus zijn volle tijd om de zwakke linkervleugel van zijn tegenstander te bestoken met het resultaat een doorbraak op langere termijn. Na de doorbraak waarvoor Bertus slecht een schijf voor hoefde te offeren werd er nog flink tegen gesparteld, maar Bertus liet het niet meer glippen en won verdiend.

Rivieren Dammers 2 Damcombinatie Gooi & Eemland 2 5-15
1 Niels Verboon (941) Lennart Bolks (697) 1-1 (6)
2 Gozé van Pelt Huibert Koops (970) 0-2 (1)
3 Krijn van Herwaarden (1008) Peter Frans Koops (1133) 1-1 (9)