Zaanstreek 2 - Boboli(GE2) 7-13

Ongeslagen kampioen!

Het 2e team van de combinatie Gooi en Eemland (mede gesponsord door Boboli) dat al kampioen was geworden stond alleen de volle winst in de landelijke 2 e klasse op het spel. Boboli is dan ook het enige team dat in de gehele landelijke competitie van Ere-klasse tot 2e klasse de 100 procent score heeft gehaald. Alleen dat is al een super prestatie. Ondanks dat Wim Muijs wegens vakantie verhinderd was en we toch iets verzwakt aan de wedstrijd begonnen kwam de tegenstander er geen moment aan te pas. Invaller Lammert Korlaar speelde een goede partij en leek zelfs beter te staan. Zijn tegenstander speelde het tactisch slim en Lammert moest goed uitkijken om niet te verliezen. De spanning was duidelijk van Korlaar af te lezen die niet wilde verliezen en dan ook verdiend een punt haalde. Huibert Poort speelde een degelijke partij en leek op een punt af te steven en, maar door een blunder kon zijn tegenstander de winst binnen hengelen. Vooraf was het team al ingelicht dat Ambags van Zaanstreek puur een remise speler was en ook nu kon Huibert Koops na een goede opening waarin hij goed stond niets bereiken, maar zoals eerder gemeld was zijn tegenstander op een punt uit en dat werd ook simpel bereikt. Marten de Groep speelde zijn tegenstander behoorlijk weg, maar zal ergens de winst wel zijn vergeten en toen zijn tegenstander toch beter ging spelen in het verloop van de partij werd het remise. Geen goede start voor Boboli. Ton van der Ploeg speelde de oude rot Geuke naar de rand van de afgrond, maar vergat zijn tegenstander het laatste zetje te geven. Geuke ging er eens goed voor zitten en behaalde met een uiterste krachtsinspanning verdiend een punt. Gerhard de Graaf had een omsingeling op touw gezet die er echter niet zo fraai uit zag. In het middenspel ging Gerhard dan ook maar vol voor de remise en haalde dat ook vrij makkelijk. De wedstrijd begon te kantelen toen Willem Bor na een simpele 3 om 3 (hij stond inmiddels al erg goed) de punten naar zich toe trok. De tegenstander van Cor sloot de korte vleugel van Cor de Jong op en nam te gelijk een flankaanval. Cor toonde feilloos aan dat deze opstelling niet klopte en won altijd een schijf en later de partij. De winst was definitief binnen toen Peter Frans Koops zijn tegenstander trakteerde met een soort centrum opsluiting. Toen zijn tegenstander nog een vervelende hielslag in tijdnood miste werd er afgewikkeld naar een stand die er voor Koops waarschijnlijk gewonnen uitzag. Zijn tegenstander was inmiddels in tijdnood en kon geen verdediging meer vinden (als deze er nog in zat) en verloor. De partij van de dag was toch wel van Bertus de Harder die vooraf zich af vroeg hoe de sterke Savané te bestrijden. Na een bekende flank opening bleef Bertus uiterst geduldig en zijn tegenstander dacht met zeer snel spel Bertus af te bluffen. In het middenspel trakteerde Bertus zijn te vlug spelende tegenstander op een thematisch offer gevolg door een dreiging met doorbraak. Deze problemen kwam zijn tegenstander niet meer te boven ondanks dat deze op eens wel begon na te denken speelde Bertus de partij bekwaam uit.

Zaanstreek 2 Damcombinatie Gooi & Eemland 2 7-13
1 Losseni Savané (1229) Bertus de Harder (1199) 0-2 (10)
2 Jacco Ambags (1210) Huibert Koops (970) 1-1 (3)
3 Bart van Geel (1082) Gerhard de Graaf (1025) 1-1 (6)