Zenderstad - GE2

Dammers Gooi & Eemland 2 doen goede zaken 7-13 winst

De dammers van het 2e team van DGE hebben goede zaken gedaan in de strijd om de 2 e plaats. In IJsselstein werd afgerekend met een van de directe concurrenten Zenderstad. Letterlijk dammend onder de zendmast kenden de DGE spelers een flitsende start. Op bord 10 gooide de teruggekeerde Dick Roelofs al vanaf het begin de trukendoos open tegen jongste speler uit IJsselstein. Toen de jonge Roald Scheper in de bomzet liep kon Dick de eerste punten scoren. Aan bord 6 deed Ton van der Ploeg, weliswaar tegen een van de oudere spelers, precies hetzelfde. Ook hier vloog tegenstander René Nurmohamed na de openingszetten in een dodelijke zet. Op bord 3 trof Michiel Luiten , een gevaarlijke tegenstander aan. De goedlachse Antonio Ramirez lachte na het middenspel als een boer die kiespijn had, want Michiel had er een verraderlijke slagzet ingebouwd, die ondanks het lange nadenken niet door hem werd onderkend. Deze manoeuvre leverde Michiel enkele zetten later 2 schijven winst op. Dit werd door hem weer snel in 2 winstpunten omgezet. Op bord 1 mocht dit keer Kennedy Krisnadath aantreden tegen een op papier sterkere tegenstander. Na de opening werd Kennedy vast gezet op beide vleugels, maar wist zich hier, middels enkele krachtzetten te bevrijden! Toen tegenstander Cees Westland vervolgens remise aanbod ging Kennedy daar dankbaar op in. Wim Bor speelde op 8 tegen de taaie Kumar Bihari. En ondanks licht voordeel in het dammeneindspel werd hier ook besloten tot remise. De enigste nederlaag kwam op naam van Serf Klinkenberg. Serf trof een invaller zonder rating Jacco Scheper, maar ondervond de kracht van zijn tegenstander in het late middenspel. Toen de zetkeuze steeds beperkter werd, was er geen ontkomen aan en moest hij opgeven. Gerard Benning speelde op 9 eigenlijk een foutloze partij, maar voor zijn tegenstander Patrick van Tol gold hetzelfde. Zodat ook hier een remise de juiste uitslag was. Dat was ook de uitslag tussen Wim Muijs die op bord 3 speelde al was Wim daar niet tevreden over, in een voordelige stand zag hij een 3 om 3 afruil over het hoofd, waardoor zijn tegenstander nog kon ontsnappen. Alexander van de Mheen, trof zijn oude leermeester Rob de Meij op 9. Na afloop kon de leermeester constateren dat zijn Leerling Alexander foutloos naar remise schoof. De laatste punten werden door Peter Frans Koops op 4 gehaald tegen de moeilijk te kloppen Gerard Bakker. Peter Frans, altijd in voor ingewikkelde openingen, liet zich vrijwillig opsluiten en loerde op zijn kansen. uiteindelijk was het zijn tegenstander die niet meer aan schijfverlies kon ontkomen, waarna Peter Frans dit voordeel omzetten in 2 punten. al met al een verdiende 13-7 overwinning, maar nog belangrijker nog steeds op koers voor de promotiewedstrijd. Puike overwinning 3e damtiental. In de nationale 2e klasse van de damcompetitie wist Gooi&Eemland 3 het 3e tiental van SNA uit Heerhugowaard in eigen huis te verslaan met 6-14. Normaal niet zo opmerkelijk om dat bij SNA normaliter veel jeugdige maar best goede spelers meedoen om wedstrijdervaring op te doen. Dit keer waren het slechts 3 jonkies en de overige senioren waren op oorlogssterkte achter de borden gezet. Gemiddeld hadden deze dammers een behoorlijk hogere rating, waar zij te weinig van profiteerden.

Cees Westland (1087) -  Kennedy Krishnadath (955) 1 - 1  4   Partij
 Antonio Ramirez (997) -  Michiel Luiten (1025) 0 - 2  3   Partij