Achtergrondverhaal LOGO Damvereniging Bunschoten

- ontwerp L.de Harder -

Het logo van Damvereniging Bunschoten laat een doolhof zien. In een doolhof moet steeds gekozen worden uit twee mogelijkheden. Dat dit zeer moeilijk is weet iedereen die wel eens is verdwaald in een doolhof. Het doolhof symboliseert dan ook de damsport. De weg wordt steeds geblokkeerd door een zwarte damschijf. Dat de damsport een waar doolhof is begrijpt u wel als u bedenkt dat de kroonschijf 436 mogelijkheden heeft om van de ene zijde naar de andere zijde van het dambord te wandelen. U heeft dan 9 keer moeten kiezen uit twee mogelijkheden. Het zal u dan ook niet verbazen dat de Spakenburgse vissers en de Bunschoter boeren  na het werk op het water (de golflijn) en het land (de rechte lijn) hun ontspanning zochten in de damsport. Damvereniging Bunschoten vond dan ook zijn oorsprong in de vele kleine huiskamerclubjes waar deze harde werkers hun sport met veel plezier beoefenden. Deze gezellige huiskamerclubjes uit Spakenburg, Eemdijk, Zevenhuizen en Bunschoten zijn ook terug te vinden in het logo, ze worden gesymboliseerd door de kleine witte en zwarte vlakjes.