Spanning en sensatie

Spanning en sensatie

Vrijdagavond viel er weer het nodige te genieten in de competitie.

De topper tussen Lennart Bolks en Anne Wouda, de huidige nummers 1 en 2, eindigde na ruim drie uren strijd in een remise. Daar deed Anne zich tekort mee. Na een grote slagwisseling waarin beiden op dam kwamen, maar Anne de dam van Lennart er simpel afsloeg, leek de winst (en koppositie) binnen bereik. Maar Lennart profiteerde optimaal van een eindspelblunder van Anne en wist alsnog remise te behalen.

Alexander van de Mheen behaalde een verdienstelijke remise tegen Wim Muijs. Na een gelijkwaardige opening en middenspel besloot Alexander een voorpost in te nemen ten koste van een schijf achterstand. Hij dacht dat dit wel een risico waard was. Het eindspel waarin Wim vier stenen en een dam had en Alexander drie stenen en een dam bleek na drie uur strijd geen winnaar op te leveren.

Intussen had Cor de Jong de volgende winst behaald tegen Klaas de Graaf. Tot aan het middenspel kon Klaas de kampioen nog bijhouden, maar na een tweetal te riskante tempozetten werd Klaas gedwongen een te dure dam te nemen ten koste van twee schijven achterstand. Want ook Cor had damveld bereikt en sloeg gelijk de dam van Klaas er weer af, waarmee de wedstrijd ten einde kwam.

Peter de Graaf behaalde een fraaie remise tegen Klaas van Dijk, maar dat had eigenlijk meer kunnen zijn. Na het bekende klassieke spel van beide liefhebbers was het verrassend Peter die na een slagzet een winnend eindspel inging met enkele schijven voorsprong. Omdat Klaas net als Peter de damlijn bereikte gaf Klaas niet op en loerde op een zetje om remise te kunnen pakken. Daar slaagde hij dan uiteindelijk wel in, maar het had zomaar een puntloze avond kunnen zijn.